23 Mart 2014 Pazar

BUZLUKTA KIYMA SAKLAMAK

Bence yeni nesil buzdolaplarının en önemli özelliği Deepfreeze.. Eline ne geçerse buzdolabı poşetine koyup atıveriyorsun buzluğa canın istediğinde çıkarıp  kullanıyorsun. Bugün biraz buzluk hikayelerinden bahsedeceğim. Çoğumuzun bildiği şeyler olacak büyük ihtimalle ama belki arada bilmediğiniz şeylerde çıkabilir.
Buzluğumuzda en çok bulunan malzemeler genelde et türevleri oluyor. Özellikle kasap alışverişinden döndüğünüzde aldıklarınızı kullanım amaçlarına göre ayırıp paketlerseniz kullanım esnasında çok rahat edersiniz.
Kıymayı köftelik, yemeklik ve dolmalık olmak üzere 3 farklı şekilde paketleyebilirsiniz. 
  

İlk resim köftelik ayrılmış kıymadır. 3-4 kişilik bir aile için yeterli sayıda köfte çıkıyor. İkinci resim yemeklik olarak ayrılanlardan. Bazen yarısı bile yetiyor. Birde yedekli olanlar var, üçüncü resimdeki gibi  :-)))  Duruma göre yemeklik veya köftelik olarak kullanılabilir.
Buradaki püf nokta kıymalar ihtiyaca göre ayrılıp buzdolabı poşetlerine konur. Sonrasında bir merdane ile kıymalarınızı hamur açar gibi açıp inceltiyorsunuz. Özellikle çalışanlar için ideal bir saklama şekli, çünkü kıyma ince olduğu için çok çabuk çözülüyor. Aynı zamanda da buzlukta daha düzenli ve az yer kaplıyor.




Hiç yorum yok: