6. ayımızdan itibaren ek gıdalara başladığımızı anlatmıştım. Bu sefer de her gün ne çorba yapacağımızı düşünmeye başladım. Öncelikle 200-300 gr. yağsız dana kuşbaşı alıp küçük küçük doğruyorum. Biraz yıkayıp kanını akıtıyorum. Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyup kaynatıyorum. Aynı durum tavuk için de geçerli, farklı olarak tavuk etiyle birlikte kemiklerini de kaynatıyorum. Yaklaşık yarı yarıya suyu azaldığında ocaktan alıyorum. 4-5 adet kapaklı kaba etleri de suyunu da payedip buzlukta donduruyorum. Çorbasını yaparken bir tanesini çıkarıp tencerenin dibine koyuyorum. Üzerine de sebzesini, tarhanasını yada ne çorbası yapacaksam onun malzemelerini koyup pişiriyorum. Böylece daha kısa zamanda çorba hazırlayabiliyorum, ayrıca etler pişene kadar sebzelerin fazla pişmesini de önlemiş oluyorum.
Oğluşumun sebze çorbalarının temeli hep aynı,
1/2 havuç
1/2 patates
1 çorba kaşığı kırık pirinç
1 kap Tavuk veya et suyu (tabii içinde tavuk veya et de olacak)
1 adet küçük soğan
Brokoli çorbası için küçük çiçeklerine ayırdığım brokolileri ilave ediyorum. Üzerine su ilave edip hepsini birlikte pişiriyorum. Sonradan içine ekmek doğramamak için, çorbalarını çok sulu yapmıyorum, sebze püresi kıvamında oluyor. Blendırdan geçiriyorum, fakat pütürlere de alışsın diye hem fazla ezmiyorum hemde kırık pirinç kullanıyorum. Kırık pirinç blendırın bıçakları arasından kaçıp bütün kalıyor, diğer malzemeler ezilse bile kırık pirinç pütür oluşturuyor. Böylece yavaş yavaş çiğnemeye de alışıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder