1 Mart 2013 Cuma

ÇARŞAF BÖREĞİ

Birkaç hafta oldu annemin arkadaşı geleceği için yaptım, ama annemin ordan burdan topladığı çeşitli ebatlarda kağıtlara yazılmış tarifleri temize geçmekten fırsat bulamadığımdan ancak yayınlayabiliyorum.
1 kg. un
1,5-2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz


Bu malzemeler ile hamur yoğuruyorum. Hamur kulak memesi kıvamında olacak, sert olmaması gerekiyor. 30 dk. dinlendirip 6 bezeye ayırıyorum. Servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerini sıvı yağ ile yağlayıp ikiye katlayıp kenara alıyorum. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp yağlıyorum. Yemek masasına temiz bir masa örtüsü veya çarşaf :-) yayıp ilk hamuru üzerine alıyorum. Bu böreğin orjinali çarşafın kenarlarından tutup çekerek açmak, ama ben elimle hamurların ortasından yavaşça kenarlarına doğru çekerek açıyorum. Üzerine daha önce anlattığım kıymalı içten yapıp serperek dağıttım. Yuvarlak kenardan başlayarak ortaya doğru masa örtüsünün yardımıyla rulo yaptım. Ortadan kesiyorum, bir yufkadan iki rulo yapıyorum çünkü tek sardığınızda çok kalın oluyor. Benim tepsim dikdörtgen bu sebeple sıra sıra dizdim. Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt ve 1 yumurtayı çırparak sürdüm. Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.

Hiç yorum yok: