4-5 adet yufka
1 kg. Ispanak
1 orta boy kuru soğan,
1 adet çartiston biber
2 adet orta boy domates
50-60 gr. margarin
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Eritilmiş margarine 3/4 su bardağı su ilave edip karıştırıyorum. 4'e böldüğüm yufkaları bu karışımla hafifçe ıslatıyorum. Yemeklik doğranmış kuru soğanı tuz ile birazcık ovup içine ince doğranmış çarliston biber, küp doğranmış domates ve yıkanıp doğranmış ıspanakları ilave ediyorum. 2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edip harmanlıyorum. Yufkaların yuvarlak kısmına bu içten yayıp rulo yaparak sarıyorum. Sonra kendi etrafında dolayarak bir kürdan yardımıyla açılmamasını sağlıyorum. Üzerlerine yumurta sürerek fırında pişiriyorum. Benim fazladan yufkam kalmıştı irice bir patates ve orta boy bir soğanı rendeledim. Biraz beyaz peynir ufaladım içine, karabiber ve biraz da kimyon ilave edip harmanladım. Aynı şekilde rulo yapıp sardım. Fırında birlikte pişirdim, biz afiyetle yedik umarım sizde afiyetle yersiniz :-))
1 yorum:
ben ıspanağı kavurmam içine de toz tarhana katarım tavsiye ederim böylede dene
seninkilerde güzel olmuştur eminim ellerine sağlık canım
hayırlı cumalar
Yorum Gönder