27 Ocak 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI

Zaten pek severdim kendilerini, kerevizin tatlı kardeşiydi benim için. Her kış bir iki kere yapardı annem, bu sene ise hemen her hafta yapıyorum. Çünkü anne sütünü arttırdığını öğrendim. Hem lezzetli hemde faydalı daha ne isterim.
Gelelim tarifimize,
1 kg. Yer elması
1 adet irice kuru soğan
1 adet ufak havuç
1 çorba kaşığı kadar pirinç
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz, nane
Soğanları küp küp yemeklik doğruyorum. Tencerede ısıtılmış zeytinyağına soğanları ilave ediyorum. 1 dk. kadar çevirdikten sonra ince doğranmış havuçları ilave ediyorum. Hepsini yağda çeviriyorum. Havuçlar yumuşayınca soyup yıkamış olduğum ve mümkün olduğunca eşit parçalara bölünmüş yer elmalarını ilave ediyorum. Bir iki kere çevirip yer elmalarının üzerini yarım parmak geçecek kadar su ilave ediyorum. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dk. sonra da pirinçleri üzerine serpiyorum. Pirinçler ve yer elmaları pişince ocaktan alıp hemen 1,5-2 tatlı kaşığı kuru nane serpiyorum. Kapağını kapatıp buharıyla nanelerin lezzetinin yemeğe geçmesini sağlıyorum. Aynı tencerede soğuttuktan sonra servis için cam kaba alıyorum. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: