Fasulyeli Pilav.. Annemin süper tariflerinden biridir. Zeytinyağı ile yapıldığından ertesi gün ısıtmadan da yenilebilir. Babam pek sevmediğinden, genelde gündüz yapar ana kız çay yanında yerdik. Hala da yazın buzdolabına kışlık fasulye koyduğumuzda 1-2 paket de 1/2 cm. doğrayıp pilav için hazırlarız.
1/2 kg. taze fasulye
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
1-2 adet domates
1 adet çarliston biber
Zeytinyağı
Tuz, karabiber.
Kuru soğanı küp küp doğruyoruz. Pilav tenceresinde biraz zeytinyağı ısıtıp soğanları içine atıyoruz. Biraz çevirip ince doğramış olduğumuz biberleri ilave ediyoruz. Bu aşamada bir tatlı kaşığı salça da ilave edebilirsiniz. Arkasından domatesleri ilave ediyoruz. Biraz çevirip küçük doğramış olduğumuz fasulyeleri ilave ediyoruz. Biraz su ilave edip fasulyeleri pişmesine yakın ayrı bir tabağa alıyoruz. Mümkünse fasulyeleri ayırın, soğanlı domatesli sos tencerede kalsın. Kalan sosa 1 su bardağı yıkanmış pirinci ilave edip güzelce kavuruyoruz. 1 su bardağı su koyuyoruz. Tuzu ve karabiberini ilave ediyoruz. Kavurarak pilav yapar gibi fakat domatesin suyunu hesaba katarak suyunu kendiniz de ayarlayabilirsiniz. Pirinçlerin üzerine ayırdığınız fasulyeleri yayıyoruz. Suyu kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kısıp pilav pişiriyoruz. Pişince ocağı kapatıp 2 kat kağıt havluyu tencere ve kapağın arasına koyup demlenmesi için 10 dk. bekliyoruz.
Ilık ılık servis yapabilirsiniz, hatta ertesi güne bırakabilirseniz çook daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder