29 Kasım 2012 Perşembe

PAZI KAVURMASI

Söz verdiğim gibi Pazı Kavurması tarifini yayınlıyorum. Oldukça kolay fakat çok da lezzetli bir meze, salata, atıştırmalık... siz ne derseniz, bizde her şekliyle tüketiliyor. Özellikle gün içinde öğle yemeği yerine ekmek üzeri veya arası muhteşem lezzet, gerçi sarmısaklı yoğurdu neye ilave etseniz ben yerim :-))
İşte tarifimiz,
 2 demet Pazı (Pazı mücverinden kalan sapları kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 tatlı kaşığı biber salçası (biber salçanız acı ise ayrıca pul bibere ihtiyacınız olmayabilir)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
yeteri kadar yoğurt
tuz, karabiber, pul biber
Pazı saplarını yıkayıp 0,5-1 cm. uzunluğunda doğruyorum. Kavurarak pişmesi uzun süreceğinden biraz haşlıyorum, yalnız çok fazla haşlamamaya dikkat edin, yoksa kavurunca iyice eriyor. Haşladığım pazı saplarını süzgece alıyorum. Diğer tarafta kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında çeviriyorum. Soğanlar yumuşayıp rengi pembeleşince salçaları ilave ediyorum. Salçanın kavrulup kokusu çıktıktan sonra da süzülen pazı saplarını elimde iyice sıkarak ekliyorum. Salçaların tuzunu da göz önüne alarak tuz, karabiber ve gerekli görürseniz pul biber ilave ediyorum. Birlikte bir süre yanmamasına dikkat ederek kavuruyorum. Ocaktan aldığınızda soğanlar iyi pişmiş, pazı sapları hafif dişe dokunur durumda olmalılar. Ilındıktan sonra içine sarmısaklı yoğurt ilave edip güzelce karıştırıyorum. Görünüşü bulamaç gibi, pek iç açıcı olmayabilir, ancak buzdolabına koyup 1-2 saat dinlendikten sonra, hatta mümkünse ertesi gün tadı çok daha güzel oluyor. Tüm zeytinyağlı yemekler gibi..

Hiç yorum yok: