Eşimin balıkla arası hiç yoktur, çok zorlarsak bol soğanlı, domatesli palamut buğlama veya kızarmış hamsiye itiraz etmiyor... Bende tam aksi balığın hemen hepsini severek yiyorum. Esra'cığımın sayesinde Somon Balığı'yla da tanıştığımı daha önce yazmıştım. Bu tarifim de ona yakın zamalardan kalma, ben ancak yayınlayabiliyorum..
Evde bir gün önce ızgara yapmış olduğum İglo Somon Balığından kalan bir parça vardı, buzdolabımda da biraz ıspanak... Bunları bir araya getirip kendime enfes bir akşam yemeği çıkarttım.
Ispanakları yıkayıp irice doğradım, yemeklik doğradığım bir ufak kuru soğanı az yağla çevirdim. Soğanlar yumuşayınca ıspanakları ilave edip tuz, karabiber ve pulbiber ilave ettim. Ispanaklar da yumuşayınca bir miktar krema ve bir akşam önceden kalan somon balıklarını irice parçalayıp tavaya ilave ettim.
Ispanaklar pişince kendime servis yaptım :-)) Hem uyduruk, hem pratik, hem protein, hem sebze, hemde evde kalanlar değerlendi.. Bir taşla birkaç kuş birden vurdum yani..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder