10 Aralık 2012 Pazartesi

KIŞ SALATASI

Kış sebzelerinin başında lahana, ıspanak, pırasa, karnıbahar geliyor. Hepsini de ayrı ayrı çok severim. Ancak özellikle iste etli ister zeytinyağlı Lahana dolması favorilerim arasındadır. Lahana dolması yaparken en büyük sorun artan haşlanmış lahanaların ne yapılacağıdır. Bunun için iki alternatifiniz var, birincisi Kapuska yapmak ikincisi ise benim Kış Salatası adını verdiğim salatadan yapmak.
Aslında malzemeler çok basit,
Dolmadan artmış Lahana (dolma için kalın damarları da çıkartırız ya onları da ince doğrayıp ekliyorum)
1 adet havuç
1/2 yeşil saplarından pırasa
1 ufak kök kereviz
birkaç dal kereviz yaprağı
Zeytinyağı, sirke, tuz, kırmızı pul biber

Haşlanmış lahanaları ince ince doğruyorum, içine havuç ve kök kerevizi rendeliyorum. Pırasanın da daha körpe olan yeşil kısımlarını salataya taze soğan doğrar gibi doğruyorum. En son ben kerevizin kokusunu sevdiğim için iyice yıkadığım yapraklarından birkaç dal doğruyorum. Üzerine bir kapta karıştırdığım zeytinyağı, sirke, tuz ve pul biberi ilave edip servis yapıyorum.
Bunu haşlanmamış lahana ile de yapabilirsiniz, yalnız yaprakları sert olacağından ilk önce biraz tuz ile doğramış olduğunuz yaprakları ovmanız gerekecektir.

Hiç yorum yok: