1 kg. Pırasa
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
1,5 - 2 su bardağı un
1 çay kaşığı kadar kabartma tozu
Damak tadınıza göre tuz, kırmızı pul biber
Margarini tavaya alıp salçaları birazcık kavuruyoruz. Yarım veya kalınsa 4'e bölüp 1 cm. boyunda doğranmış pırasaları ilave edip pişmesine yakın ocağı kapatıyoruz, çünkü fırında da pişmeye devam edecekler. Pırasalar ılındıktan sonra üzerlerine yoğurt, sıvı yağ, yumurta, un (unu kontrollü koymanızda fayda var, kıvamı mücver kıvamından biraz daha katıca olacak), kabartma tozu, tuz ve pul biber ilave edip karıştırıyoruz. Yağlanmış tepsiye 1 karmak kalınlığında yayıp elimizi su ile ıslatarak üzerini düzleştiriyoruz. Ben Midi fırın tepsisinde yaptım çok ince oldu, mini fırın tepsisi veya benzer ebattaki bir cam tepsi işinizi görecektir. Üzerine çörek otu serpip fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştiğini kek yöntemiyle, kürdan veya bıçak batırıp temiz çıktığında anlıyoruz. Ilık ve soğuk servis yapılabilir.Pırasa yemeyenlerin bile seveceklerine inandığım bir tariftir. Afiyet olsun
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder