Annem genelde Pazı'nın etli sarmasını yapar, bir tencereyi koysalar önüme gık demeden bitirir derecede çok severim. Fakat geçen sene annem uzun aradan sonra Pazı Mücveri yaptı.. Aman Allahım o ne tat, o ne lezzet... Şimdilerde Kabak Mücverini de çok seven biri olarak Pazı Mücveri açık ara önde gidiyor benim için...
Malzemeler;
1 demek Pazı'nın sadece yaprakları (saplarından da kavurma yapacağız)
1 orta boy kuru soğan
1/2 demet taze nane (bulamazsanız 2 tatlı kaşığı kuru nane de olur)
1/2 demet taze soğan
3-4 yumurta
15-20 adet tuzlu hamsi (isteğe bağlı)
Aldığı kadar un
Su, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Öncelikle tuzlu hamsilerimizi ılık suya koyalım. (Tuzlu hamsiniz yoksa yada sevmiyorsanız hamsisiz de çok güzel olacaktır. Ben genelde hamsisiz yapıyorum.) Biz mücverin diğer malzemelerini hazırlarken hamsiler de tuzlarından arınsınlar. Kuru soğanı yemeklik küp küp doğrayalım, 1 çay kaşığı tuz ile ovalım ama suyunu ayırmak yada yıkamak yok çünkü soğanların suyu da lezzet katacak. Ayıklayıp yıkadığımız Pazı yapraklarını yarım cm. kalınlığında doğrayıp soğanlara ilave edelim. Nane ve taze soğanları da ince kıyıp karıştıralım. Bu aşamada sudan çıkardığımız hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp ister 2'ye ister daha küçük bölüp karışıma ilave edelim. Biraz un koyup üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve karbonat ilave edip karıştıralım. Yumurtalarını kırıp kıvamını ayarlamak için biraz su ilave edelim. Un için net miktar veremeyeceğim, ancak kabak mücveri yapanlar da bilir göz kararı un konup yumurtalar ilave edildikten sonra biraz su ilavesi yapılır hala boza kıvamını tutmamışsa biraz daha un eklenerek kıvam yakalanır. Kızgın yağa bir servis kaşığı kadar konup kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınıp servis yapılır. Yenirken de benim kulaklarım çınlatılır :-))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder