29 Ocak 2012 Pazar

KURABİK KOYDUM ADINI

Bu kadar az malzemeyle böyle bir lezzetin ortaya çıkacağını asla tahmin edemezdim, taaki annem Süheyla Ablamın gününden geldiğinde anlatmasaydı.. hoş anlattığında abartıyor diye de düşünmeden edemedim. Bu kadarcık malzemeyle mümkün değil, içinde başka bişeyler daha vardır da annem unutmuştur diye kadıncağızın günahını bile aldım. Dün annemin aklına geldi, hadi yapalım dedik sonuç; annem hiçte abartmamış, kıyır kıyır ve bir o kadar da hafif kurabiyecikler çıktı ortaya.. buyrun malzemelere :-)
1 poşet krem şanti (kutudan 2 poşet çıkıyor biz 1 tanesini kullanıyoruz)
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
Üzerini süslemek için biraz pudra şekeri ve tarçın karışımı
Evet tüm malzeme bu kadar.. İnanılmaz dimi..
Krem şanti, 2,5 su bardağı unu eleyip bir kaba aldık, üzerine 1 su bardağı yağı döküp elimle unlu karışıma yedirdim. Kıvamını kontrol ederek kalan unu da ilave ettim, ama siz hamurunuzun durumuna göre karar verebilirsiniz. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığında fakat ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı. Hamurdan fındıktan biraz büyük yuvarlaklar yapıp pişirme kağıdı yayılmış fırın tepsisine yerleştirin. 170 C'de ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin, fırından çıkartır çıkartmaz pudra şekeri ve tarçın karışımını üzerine serptik, küçük fırın tepsisi için ideal adet olarak fazla çıkmıyor fakat yarısından fazlasını gidip gelip bitirdik bile..
Gerçi tadı bana biraz az geldi, bir dahaki denememde hamuruna da 1-2 çorba kaşığı pudra şekeri koymayı düşünüyorum.

Hiç yorum yok: