Geçenlerde markette alışveriş yaparken gözüme ilişti, pakette hazır zeytin sosu satılıyor. Yok artık dedim, bunun da mı hazırı çıktı.. İki tane baharatı zeytinin üzerine dökemeyen birini düşünemiyorum.. Bende hem annemin tarifini hemde kendi geliştirdiğim tarifi yayınlamaya karar verdim.
İkisi de çok kolay, önce annemin tarifi;
Bir kase yıkanıp, suyu süzülmüş hatta mümkünse kağıt havlu yardımıyla suyu alınmış zeytin,
Bir miktar zeytin yağı,
Bir tutam pul biber,
Bir tutam kekik (ki mümkün olan en güzel kokulu kekiği kullanmanızı tavsiye ediyorum)
yaklaşık yarım limonun suyu
Tüm malzemeyi kasede karıştırıp servis yapın..
Ama benim gibi illaki sarmısak derseniz yukarıdaki tariften limonu çıkarıp, bir büyük diş sarmısağı ezip ilave edin. İçine 2 tatlı kaşığı kadar sirke ilave edip harmanlayın. Sirke pek sevmiyorsanız biraz sirke biraz limon yada tamamen limon ile yapabilirsiniz. En güzeli ertesi gün yemek, böylece sarmısağın tadı zeytine ve zeytinyağına geçiyor, hatta yağına ekmek batırıp üzerine bir lokma beyaz peynir koyup yemenizi de tavsiye ederim. Sarmısak zeytine inanılmaz derecede yakışıyor.
Ben ortaokula giderken okullar kapanınca bazen annemle pazar çıkardık, eve gelince hemen aldığımız zeytin, peynir ve özellikle taze sarmısağı ayıklayıp yanına çay demleyip muhteşem bir kahvaltı yapardık. Zeytin ve sarmısağın birlikteliğine o zamandan aşığım, şiddetle tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder