5 Ağustos 2011 Cuma

TEREYAĞLI DİL BALIĞI

Esra ile balık akşamımızda Tereyağında kızartılmış Dil Balığı yüzünden Izgara Somon ve Karides güveç yiyememiştim. Dil balığının da hakkını vermek gerek, tereyağında kızartıp birde üzerine sos yaptınız mı tadından önce kokusu karnını doyuruyor insanın.
3 adet dil balığı (balıkçınızdan koyu renkli kısmını ayıklamasını isteyin)
Tereyağı
Limon suyu

Büyücek bir tavada tereyağını eritin, yıkayıp kuruladığınız dil balıklarını tavaya alın. Tavanız büyük olmalı ki dil balıkları bütün olarak sığsın. Balıların her iki tarafınıda güzelce kızartın. Ayrı bir kapta biraz tereyağını kısık ateşte eritin fakat sadece erisin, yanmasın. Bu tereyağına sıkmış olduğunuz 1 limonun suyunu ilave edip hafifçe çırpın. Dil balığının üzerine bu sostan dökerek afiyetle yiyin. Öyle ki tabakta resmini bile çekemeden bitirdim ve başka birşey yiyemedim.
Bu balık hem kızartma hemde tereyağlı sos sebebiyle biraz ağır olabiliyor, bu noktada yanında haşlanıp hafif limonla servis edeceğiniz patates veya patates püresi çok yakışacaktır.

Hiç yorum yok: