Biz ailecek balığı çok severiz, fakat somon balığı ile bir kötü deneyimin ardından bir daha eve sokmadık. Somon balığının Türkiye'de yeni yeni satıldığı dönemde babam 3 dilim somon balığı ile gelmişti eve, balıkçı palamut gibi yağda kızartın demiş ve bizde bilmediğimizden bu önderiye uymuştuk. Aman Allah'ım nasıl garip bir koku, nasıl yağlı direk çöpe gitmişti.
Bu sene sevgili dostum Esra ile akşam yemeğine balık yapmaya karar verdiğimizde kendisi Somon balığı da almak istedi. Benim olayı anlatınca birde ben yapayım bakalım beğenecekmisin dedi.. Çok hoşuma gitti, bu sene tatil için annemlerin yanına gidebilirsem onlara da muhakkak tattıracağım...
2 dilim Somon Balığı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet limonun suyu
bir tutam tuz ve bir tutam karabiber
Soğanı halka halka doğradı, bir fırın kabını sıvı yağ ile çok az yağlayıp üzerine soğan halkalarının yarısını yaydı. Üzerine tuz, karabiber, limon ve yine çok az sıvı yağ (yağ konusunda daha ketum olabilirsiniz çünkü Somon Balığı zaten oldukça yağlı bir balık.) ile yağladığı somon dilimlerini yerleştirip kalan soğanları da balıkların üzerine yerleştirdi. Yaklaşık 180 C'de ısıtılmış fırının ızgarasında pişirdi.
Akşam oldukça sıkışıklığa geldiği için pek dikkat edemedik, balıkların üzerindeki soğanlar yanmıştı ama balıkları kurtardık. Konu balık olunca ikimizde açgözlü oluyoruz,aynı akşam bir de dil balığı almıştık, somon'a yerim kalmadı ama ertesi iki akşam bayıla bayıla yedim. Ellerine sağlık Esra'cım...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder