2 Ağustos 2011 Salı

TAVADA AKDENİZ

Yazın lütuflarından biri de kabaktır. Mücverinden, böreğine, omletinden, kabak bayıldısına, kızartmasından, kayığına her şeklini çok severek tüketirim. Bu ara kilo vermek istediğimden hafif yemekleri tercih ediyorum. Bunun için kabak ideal, hem lifli hem hafif hemde lezzetli oluyor. Akşam eve geldiğimde ne yesem diye düşünürken bu kolay tarif çıktı ortaya.. Hakkını yemeyelim bu tarife yandaki markette demetle satılan Fesleğenin katkısı da çok büyük...
1 orta boy kuru soğan
2 ufak kabak
1 irice domates
1 diş sarımsak
damak tadınıza göre lezzetli ve eriyebilen bir peynir
2-3 yaprak taze fesleğen
tuz ve zeytin yağı

Soğanları piyazlık (yada salata soğanı da derler) doğruyorum. Tavada biraz zeytinyağı ile hafifçe kavuruyorum. Bu arada soyup yıkadığım kabakları küp küp doğrayıp tavaya ilave ediyorum. (ben bu aşamada tuzunu ekiyorum, kabaklar hemen suyunu salıp kendi suları ile pişiyor. siz dilerseniz sonradan ekleyebilirsiniz.) Zaman zaman karştırarak sotelenmeye bırakıyorum. Diğer tarafta domatesi de küp küp doğruyorum. Kabaklar yumuşamaya başlayınca domatesleri de ekliyorum. Domateslerin pişmesine yakın ezilmiş sarımsağı ve ince ince kıyılmış fesleğenlerden birazını tavaya alıp karıştırıyorum. Karıştırma işlemini mümkünse kaşıkla yapmayın çünkü kabaklar yumuşak olduğundan çabucak eziliyor. Televizyondaki aşçılar gibi tavadaki malzemeyi havaya atarak karştırmanız tavsiyemdir. İndirmenizden 1-2 dk önce peyniri (ben ince ince doğradığım Gouda peynirini kullandım, siz eski kaşar hatta tulum peyniri de kullanabilirsiniz. Peynirler yumuşadığında üzerine kalan fesleğenleri serpip servis yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok: