Margarin reklamı gibi bi başlık oldu fakat annemin bayat ekmekleri değerlendirmek için başvurduğu en muhteşem yöntemdir. Basit olmasına rağmen özellikle yaz aylarında tazecik lezzetli domates ve biberle yapıldığında tadına doyamazsınız. Diyetteyseniz kepekli ekmek dilimleri ile de yapabilirsiniz..
1 adet bayat ekmek dilimlenmiş
1 orta boy domates
2 adet sivribiber
1 adet yumurta
lezzetli fakat biraz sert beyaz peynir
Kırmızı pul biber, biraz maydanoz veya taze nane veya taze fesleğen
Domatesin kabuklarını soyup küçük küp küp doğruyorum. Üzerine sivri biberleri, maydanozu veya taze naneyi veya fesleğeni ince ince kıyarak ilave ediyorum. Beyaz peyniri ufalıyorum ve çatalla tüm malzemeleri hafifçe ezerek(çok ezerseniz bulamaç gibi oluyor o yüzden dikkat) iyice karıştırıyorum. Yumurtayı da üzerine kırıp tüm malzemelere yedirdikten sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine yayıyorum. 180-200 C'deki fırında 10 dk pişiriyorum. Bütün fırınların ayarı tutmayabiliyor, bu durumda üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli olur. Eğer ekmeklerin kuruyacağını düşünürseniz ekmeklere biraz yağ sürebilir yada harca az miktarda zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Hatta bazen ben içine 1 diş kadar sarımsağı rendeleyerek ilave ediyorum. Sarımsak sevenler için tavsiye ederim. Nane ve fesleğeni taze bulamazsanız yada kışın yapmak isterseniz kuru nane veya kuru fesleğen de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder