21 Mayıs 2010 Cuma

DONUT

MALZEMELER :


3 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ
Yarım paket yaşmaya
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta
Sosu için :
1 kase marmelat
150 gram çikolata
Üzeri için :
Pasta granülü
File badem
Toz yeşil fıstık
Pudra şekeri
Kızartmak için :
Sıvıyağ
--- Hamuru için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.(biraz ele yapışacak kıvamda)


Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Bir kabın içine bolca un döküp yuvarladığımız hamurları una gömüyoruz. (Ancak fazla kalırsa üzerleri kuruyor ve kabardıkça çatlıyor) Üzerini temiz bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık 30 dk. sonra hamurları çıkartıp üzerlerine hafifçe bastırıp yassıltıyoruz. Bir kısmının ortalarını bir kapak yardımı ile kesip halka şekli veriyoruz. Bir kısmını ise kesmeden bırakıyoruz. Daha sonra unlarını iyice silkeleyip çok kızgın olmayan yağda, ağır ateşte içini çektirerek kızartıyoruz. Halka şeklindeki hamurların üzerine ister erimiş çikolata sürüp üzerine granül, file badem, toz antep fıstığı serpebilirsiniz, isterseniz de tarçınla karıştırılmış toz şekere buluyoruz. Ortasını delmediğimiz hamurlarımızın ise içine istediğiniz marmelattan sıkıp üzerine pudra şekeri eliyoruz.

***Bu arada ben bu tarifi internetten bulmuştum ama kimden aldığımı not etmemişim, bulmak ümidiyle az önce yine internette arattım. Bir çok farklı sitede veya blogda bu tarife rastladım ama benim tarifi aldığım siteyi bulamadım. Bu sebeple yayınlayan arkadaşların affına sığınıyorum.

Hiç yorum yok: