Ben taze sarımsakla orta okul yıllarımda tanıştım. Yazın okullar kapalıyken annemle pazara çıkardık. Bahar aylarında mutlaka bir demet taze sarımsak alırdık. Eve geldiğimizde beyaz peynir, zeytin, haşlanmış yumurta, mümkünse haşlanmış patates veya daha önce tarifini yayınladığım patates kavurması, tazecik domates, salatalık ve biber tabiki olmazsa olmaz taze sarımsak ile sofra hazırlardık. Yanına da bir güzel çay demleyip kendimize ziyafet çekerdik. Sakın denemeden bu da ziyafet olur mu demeyin. Benim için ziyafet en sevdiğim lezzetlerin bir araya geldiği sofralardır, illa kuş sütü olması gerekmez.
Sarımsağın faydaları malumunuz, mesela benim hamileliğimin sonlarında yüksek tansiyon riskim vardı, bende her sabah kahvaltıda bir dal taze sarımsak yedim, böylece tansiyonumun yükselme riskini azaltmış oldum. Hem taze sarımsak diş sarımsaktan daha az kokuyor yada sevdiğimden bana öyle geliyor ;-))
4-5 dal taze soğan,
10 dal dereotu
10 dal maydanoz
1 orta boy çarliston biber
1 küçük patates
2 çorba kaşığı mısır unu
2 adet yumurta
Taze soğan, dereotu ve maydanozu incecik kıyıyorum. İçine yine ince doğranmış çarliston biber, rendelenmiş patates ilave ediyorum. Mısır unu ekleyip üzerine tuz, kırmızı biber ve karabiber ekip karıştırıyorum. Yumurtalarını ilave edip iyice yediyorum. Yaklaşık 2 çorba kaşığı su ilave edip karıştırıyorum. Çok az yağ ilave edilip ısıtılmış, tek kişilik teflon tavaya döküp kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişiriyorum. Altının piştiğine kanaat getirince çevirip yine kapağı kapalı olarak pişiriyorum. Resimde yanındaki küçük kapta acuka veya fakir sucuğu artık siz nasıl isimlendiriyorsanız var fakat bu omlete yakışmadı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder