Annemin uzun zamandır yapmadığı bir tatlıydı bu. Bugün Ankara'dan gelen misafirlerimiz için yaptık, yalnız biraz sıkı sarmışız, daha gevşekçe sarılırsa sanırım daha çıtır çıtır olacaktır.
Malzemelere gelince, hemen her evde bulunabilecek malzemelerle, olur a evde yoksa da çok pahalı olmayan malzemelerle yapılıyor.
3 adet yufka (mümkünse açık satılanlardan alın, pakette olanlar çok kalın oluyor)
1,5 su bardağı tahin
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
Tarçın
Yufkaları masaya veya mutfak tezgahına yayıyoruz. Ortadan ikiye bölüp üzerine tahin yayıyoruz, önce her tarafına toz şeker, üzerine kıyılmış cevizleri üzerine de tarçın serpiyoruz. Uzun kenarından başlayıp 2-2,5 parmak eninde sarıyoruz. Yufkanın ikinci yarısını aynı şekilde sarıyoruz. Tepsiye alıp fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçince 3 parmak eninde kesip, üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder