Özellikle yazın, tazecik çarliston biberle yapıldığında tadına doyum olmayacak bir lezzet, üstelik yapımı kızartma yapmaktan daha kolaydır.
1/2 kg. çarliston biber
1 kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kızartmak için sıvı yağ
Biberleri güzelce yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletiyorum. Aceleniz varsa kağıt havlu ile kurulayabilirsiniz. 2 parmak kalınlığında doğruyorum. Tohumlarını ayıklayıp kalın kısımlarını da ikiye kesiyorum. Bol yağa ihtiyaç yok, sadece biberlerin yapışmasını önleyecek kadar yağ yeterli. Yağı kızdırıp biberleri içine atıyorum. Normal kızartma gibi değil, daha ziyade kavurma gibi çevirerek ve kapağını kapalı tutarak pişiriyorum. Böylece yumuşak kalıyorlar. Ilındıktan sonra bir kase yoğurda isteğinize bağlı olarak 2 veya 3 diş sarımsak ilave edip biberleri de içine alıyorum. Güzelce karıştırıp servis yapıyorum. İsterseniz üzerine kırmızı pul biber de serpebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder