3-4 adet közlenmiş ve soyulmuş irice patlıcan,
2 adet orta boy soğan
2 adet irice domates
2-3 adet sivri biber
1/2 limon suyu
Biraz zeytinyağı
Tuz, kırmızı pul biber
Közlenmiş patlıcanları temizlerken ben hiç suya değdirmiyorum. Bütün kabuklarını elimle alıp, elime yapşanları ise kuru kağıt havluyla temizleyerek soyuyorum patlıcanları. Üstelik patlıcanın suyunu bile ziyan etmemek için temiz bir kabın üzerinde elimle havada tutarak temizliyorum, ki akan suyunu yemeğe ilave edebileyim. Üstelik
.jpg)
Temizlediğim patlıcanları hafif çukur bir kaba alıp kararmamaları için üzerine yarım limon suyu ilave ederek çatalla iyice eziyorum.
Bir tencereye biraz zeytinyağı alıp, küp küp doğradığım soğanları biraz tuz ile kavuruyorum. Soğanlar pembeleşince içine doğranmış biberleri ilave edip çeviriyorum. Biberler de yumuşayınca yine küp küp doğradığım domatesleri atıyorum. Domateslerin pişmesine yakın, çatalla ezdiğim patlıcanları ilave edip karıştırıyorum. Üzerine tadına bakarak tuz ve kırmızı pul biber (sivri biberler acı olabilir) ilave ediyorum. Çok değil 8-10 dk. tüm malzemelerin tadının birbiriyle özdeşleşmesi için pişirip ocaktan alıyorum.
Tüm zeytinyağlı yemeklerde olduğu gibi tenceresinde soğutup sonra borcam'a aktarıyorum. Buzdolabına alıp ertesi gün servis yapıyorum.
Bu yemek olması şart değil, közlenmiş patlıcan ile Ali Nazik, Beğendili Kebap yada patlıcan salatası... her ne yapacaksanız patlıcanları yukarıda anlattığım şekilde hazırlarsanız yemeği servis ederken lütfen kokusuna dikkat edin, bana hak vereceksiniz. :-))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder