1-2 adet yeşil biber
1 küçük boy kırmızı kapya biber (salçalık)
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu
2 yumurta
Ben zeytinyağı ile yapıyorum ama isterseniz tereyağı-zeytinyağı karışımı ile de yapabilirsiniz.
Tabiki tuz ve karabiber
Öncelikle mantarları temizliyoruz. Daha önce anlattığım gibi benim için hassas konudur, içinde çok su çekmeye meyillidir mantar, bu sebeple üstten incecik bir katmanı bıçak yardımıyla soyup varsa üzerinde kalan toprakları elimle temizliyorum. Yeterli olursa lütfen suya değdirmeyin, yeterli olmazsa yada içinize sinmezse en çabuk şekilde suya tutup yıkayıp hemen kurulayın. İçine ne kadar çok su çekerse o kadar lezzetsiz olur.
Mantarları doğrayıp ısıttığınız yağa alın, suyunu salıp tekrar çekmesini bekledikten sonra önce biberleri ilave edin. Onlar da biraz kavrulunca üzerine içine maydanoz ve dereotunu doğramış olduğunuz çırpılmış yumurtalarınızı döküp kapağını kapatın. Böylece üstü de hafifçe pişecek. Altının kızardığından emin olduktan sonra omletinizi ters çevirin. Böylece pişen üst kısmı da ateşle buluşup birazcık kızarsın. Sonra istediğiniz öğünde afiyetle tadını çıkarın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder