22 Eylül 2015 Salı

ÇAM FISTIĞI VEYA DOLMALIK FISTIK

Zeytinyağlı dolma veya sarma, mis gibi kokan bir tabak helva yada buzdolabınızda varsa basit bir makarnayı hatta tavuk şnitzeli ziyafete dönüştüren Pesto Sos... Hepsinin ve daha fazlasının içinde Çam Fıstığı var, var ama fiyatı dudak uçuklatacak cinsten. Burhaniye semt pazarında kilosu 85.-TL'den başlayıp 115.-TL'ye kadar uzanıyor. Birde marketlerden almaya kalkarsanız fiyatı iyice uçuyor. Bu durumda bizde kullanırken avuç hesabından tane hesabına geçiveriyoruz.


Buranın avantajı bir köşe başında yada komşunuzun bahçesinde ille bir fıstık çamı bulabilmeniz... Biz de yan komşumuzun 2 tane çam ağacındaki kozalakları topladık. Topladığımız kozalakları babam ayıkladı. Kozalakların etrafındaki reçine ile elleri yapış yapış oldu, üstelik koca bir çöp poşeti kozalaktan 1 litrelik saklama kabını doldurmayacak kadar fıstık çıktı. Bitti mi bitmedii, içinden çıkan kabuklu fıstıkları da komşumuzla pay ettikten sonra, birde onları küçük bir çekiç yardımıyla kırıp içindeki yenebilir kısma ulaşmak var ki o da tam benim sabrıma göre... Sonuç olarak saatlerce uğraşıp 1 avuç fıstık ancak elde edebildik  :-)))   İşte aşamaları, bundan sonra fiyatı ne olursa olsun şikayet etmeyeceğim. Walla helal insanlara...



Hiç yorum yok: