Merhabalar, artık kış kendini iyice hissettirmeye başladı. Kış sebzeleri ve tabiki balık bollaştı. Ben balığı çok severim fakat eşimin pek arası yoktur. Ancak birkaç hafta önce canım hamsi istedi, eşimde beni kırmadı alıp geldi. Bende onun da seveceği bir şekilde pişireyim dedim. Aşağıdaki tarif çıktı ortaya...
1 kg. ayıklanıp yıkanmış hamsi
2 adet çok büyük kuru soğan
2-3 adet domates
Tuz, kırmızı biber, kekik, 2 adet defne yaprağı
Soğanları piyazlık (yada ikiye bölüp ince şeritler halinde de olur) doğrayıp biraz tuz ile ovuşturdum. Üzerine kabuklarını soyup küp küp doğradığım domatesleri ilave edip karıştırdım. Ayrı bir kapta hamsilere tuz, kırmızı pul biber ve kekik ilave edip iyice karıştırdım. Soğanlı karışımı derince bir tepsiye yayıp, hamsileri de üzerine eşit şekilde yerleştirdim. En üstüne 1-2 adet defne yaprağını 3'e bölüp dağıttım. (defne yaprağı isteğe bağlıdır sevmiyorsanız koymayabilirsiniz) Zamanım olmadığından ağzını tepsiye uygun bir kapakla kapatıp ocakta pişirdim.
Dün eşim "cumartesi akşamı için yine hamsi alsam geçen seferki gibi pişirirmisin" dedi.. Şaşırdım ama mutlulukla kabul ettim. Bu akşam fırında pişirmeyi planlıyorum, geçen seferkinin fotoğrafını çekememiştim, bu akşam fotoğraflarını da ekleyebileceğim...
Benzer tarifle annemim yapmış olduğu palamut tepsisinin fotografını ilave etmeden duramayacağım. Annemin kullandığı malzemeler biraz daha fazla...
2 adet palamut 4'er parçaya ayrılmış
2 adet büyücek kuru soğan
2-3 adet domates
Kırmızı ve yeşil biber doğranmış
Limon
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, defne yaprağı
İyiki fırına girmeden önce çekmişim fotografını, pişerken ki kokusu hepimizi kendimizden geçirdiğinden fotograf çekmeye fırsat bulamamıştım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder