8 Ağustos 2010 Pazar

TAVUK CİĞERİ KAVURMA

Eşim tavuk ve et yemeklerini çok sever. Dolayısıyla ister istemez bu konuda yemek repertuarımı geliştirmek durumunda kalıyorum. Sık yaptığım yemeklerden biri de tavuk ciğeri kavurma...

1 paket tavuk ciğeri (çoğunun içinde yürekleri de oluyor)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyücek domates
2 adet yeşil biber

Soğanları piyazlık doğrayıp, uygun miktardaki yağda kavurmaya başladım. Ardından ince doğradığım biberleri ilave edip çevirdim. Biberler de yumuşamaya başlayınca küp küp doğradığım domatesleri ekledim.  Domatesler pişmeye başlayınca yıkayıp, küçük doğradığım ciğer ve yürekleri de ilave edip hepsini karıştırdım. Biraz çevirerek kavurduktan sonra kapağını kapatıp, ocağı kısarak pişirdim. 
Yanında pirinç pilavı mükemmel oluyor...

Hiç yorum yok: