8 Ağustos 2010 Pazar

RİCOTTA PEYNİRİ YAPTIM :-)

Ev Cini'nden aldığım ve merakla denediğim Rikotta Peyniri tarifini paylaşmak istedim. İnanılmaz kolay bir tarif. Şimdi bir daha yapacağım, güzel tarafı 1 litre sütten bir kahvaltılık kasesi kadar peynir elde ediyorsunuz ve bozulmasına fırsat kalmadan tüketebiliyorsunuz.

Malzemeler;
1 litre süt (Ben pastörize süt kullandım)
250 ml. sade Kefir

Sütü ve kefiri çelik tencereya alıp karıştırarak ısınmasını bekledim. Buradaki en önemli nokta dibine tutmaması için tencerenin dibinden karıştırmak hatta mümkünse silikon bir spatula kullanmak. Bende altı düz ahşap spatula vardı işimi gördü..               
Süt ısındığında ki bunu çıkan hafif buhardan anlıyorsunuz, karıştırmaya kısa süreli ara verip sütün pıhtılaşmasına müsaade edin. Dibine tutmaması için tekrar ara ara karıştırın. Pıhtılar yandaki gibi irileşmeye başlayınca tencerenin altını kapatıp 4 kat tülbent serdiğim süzgece boşalttım.  İyice süzüldükten sonra tülbenti de biraz burarak son kalan suyunu da süzdürdüm. Ben tatlılarda kullanmayı düşünmediğim için kahvaltılık kabına alıp, biraz tuz serptim. Ben Rikotta ve lor gibi peynirleri pek sevmem ama yaptığım peyniri aynı gün gidip gelip ekmeksiz, çatalla yedim ve bitti...

Hiç yorum yok: