8 Ağustos 2010 Pazar

LİKÖRLERE DEVAM... SÜTLÜ KAHVE LİKÖRÜ...

Daha önce hazırlamış olduğum Vişne Likörünü anlatmıştım. Ancak sanırım şekeri biraz az gelmiş, bozulmaya başladığını fark eder etmez, küçük bir operasyonla hepsinin çekirdeklerini çıkartıp ezdim. Sıvı kısmını biraz daha şekerle kaynatıp vişne suyu yaptım. Posa kısmını ise yine şekerle kaynatıp için 3-4 damla limon suyu sıkıp marmelat haline  getirdim. Dün de üşenmeden ve zamanını kaçırmadan 4 kg. vişne alıp yeniden likör hazırladım.
Ek olarak da bir süredir aklımda olan sütlü kahve likörünü yaptım. İnternette aradığımda süt likörü veya kahve likörü olarak bulabildiğim fakat inadımdan sütlü kahve likörü yapmak istediğim için bulduğum tarifleri baz alarak bu tarifi uydurdum :-)

4 su bardağı pastörize süt
1 tepeleme çorba kaşığı Türk kahvesi
4 tepeleme çorba kaşığı şeker
1 su bardağı kaliyeli Cin (genelde likörlere votka konuyor ama evde sadece cin vardı)

Votka hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp sedece şeker eriyene kadar ılıttım. Şeker erir erimez altını kapattım soğumaya bıraktım. Soğuduktan sonra 1 su bardağı cini ilave ettim. 1,5 litrelik bir kavanoza alıp buzdolabına koydum. Oldukça hafif bir likör oldu, bundan sonra her gün birer kere çalkalayarak (çünkü kahve sürekli dibe çöküyor) 20 gün-1 ay kadar buzdolabında bekleteceğim, çünkü süt sıcakta bozulabilir. Bu sürenin sonunda birkaç kat tülbentten süzerek servis yapacağım...
Sonuçları size bayramda gelen misafirlerimin yorumlarıyla aktaracağım.

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bu lezzeti merak ettim:)))likör severim acaba denesemmi diyorum
ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

merhaba...sut ile yaptiginiz likorun sonuclarini merak 3diyorum..bekleme suresinde sıkıntini oldumu acaba?