Muftağı ve yemek yapmayı çok sevmeme rağmen iş dönüşü eve gelip yemek yapmak eziyet oluyor bazen. Özellikle "ne pişireceğim" sorusu beni deli ediyor. Neyse ki eşim tavuğa bayılıyor, pratiklik konusunda buda benim işime geliyor. Birazdan vereceğim tarif ise hem pratik hemde bir gün öncesinden kalan tavukları değerlendirmek için ideal...
Ölçü vermeyeceğim, herşey göz kararı ve damak zevkinize kalmış.. Önce küp küp doğradığım kuru soğanı yağda çevirmeye başlıyorum. Ardından yine küp şeklinde doğranmış yeşil biberleri ilave ediyorum. Biberler de yumuşayınca yine küp küp doğranmış domatesleri ilave ediyorum. Pişmesine yakın haşlanmış ve didiklenmiş (isterseniz küp küp de doğrayabilirsiniz) tavukları ilave ediyorum. Bir inceki akşamdan kızartma, çevirme yada haşlanmışher türlü tavuğu kullanabilirsiniz. Tavukların sosun tadını çekmesinden, sosun da güzelce pişmesinden sonra üzerine (mümkün olduğunca her tarafını kaplayacak şekilde) dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirip acilen önce tavanın kapağını sonra da ocağın altını kapatıyorum. Peynirler tavanın sıcağıyla eridiğinde de soğutmadan servis yapıyorum.
Tavuk daha önceden pişmiş olduğu için çok kısa sürede sofraya getirebiliyorsunuz.. Yanına bol salata, sıcacık patates kızartması veya patates püresi, hiç olmadı pilav ile akşam yemeğiniz hazır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder