500 gr. kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 iri diş sarımsak
Tuz ve karabiber
1 bayat ramazan pidesi (yada tırnaklı pide bazı fırınlarda yapılıyor, hiç olmadı bir kebapçıdan alabilirsiniz)
1 büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Biraz sıvıyağ
Soğanı rendeliyorum. Kıymanın içine soğanı ilave edip, kimyon, dövülmüş 1 iri diş sarımsak, tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyorum. Vaktiniz varsa yoğurduktan sonra buzdolabında birsüre bekletin daha lezzetli oluyor. Bu arada pideleri küp küp doğruyorum. Eğer pideleriniz bayatsa biraz tereyağı ile hafifçe kızartabilirsiniz, taze ise kızartmanıza gerek yok (isterseniz yine de kızartabilirsiniz tabii, sizi kimse engelleyemez :-)) Kalan 2 diş sarımsağı ezip yoğurtla karıştırıyorum. Kıymayı dolaptan alıp küçük köfteler yuvarlayıp, birbirlerine yapışmamaları için biraz un serpiyorum. Kızdırılmış sıvı yağda köfteleri kızartmaya başlarken diğer yanda bir tavada tereyağını eritiyorum. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyorum, üzerine biraz su ilave edip sos kıvamına getirip biraz pişiriyorum. Şimdi sırada tabaklarımıza servis yapmak var... Sırasıyla önce pideleri tabaklara diziyorum, üzerine sarımsaklı yoğurt yayıp köfteleri pay ediyorum. En son üzerine salçalı sosu gezdiriyorum. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder