21 Kasım 2010 Pazar

KOLAY KOL BÖREĞİ

Daha önce yufkadan kol böreği tarifi vermiştim, ancak bu biraz daha el oyalayıcı olmasına rağmen orjinal kol böreğine daha çok benziyor. Bizde özellikle kıymalı+patatesli kol böreği çok seviliyor.
Malzemelere gelince,
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
250-300 gr. kıyma
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
25'lik paket baklava yufkası (marka olarak Yu-Ka'yı tavsiye edebilirim)
100 gr kadar margarin yada tereyağı
1/2 bardak su
Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda biraz çevirdim.
Üzerine kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar pişirdim. Bu arada isterseniz içinde benim gibi biraz salça ilave edebilir yada bir küçük domates doğrayabilirsiniz. Kıymaya küçük küpler halinde doğradığım patatesleri tam bu sırada ilave edip hafifçe pişirdim. Fazla pişmesine gerek yok zaten böreğin içinde tekrar pişecekler. Ocağın altını kapattıktan sonra içine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip karıştırıyorum.
Böreğin içi kenarda soğurken bir ufak sütlük içinde margarini kısık ateşte eritiyorum. Ocaktan aldıktan sonra içine yarım su bardağı kadar su ilave edip karıştırıyorum.
Tezgaha bir baklava yufkası serip fırça ile üzerine yağ-su karışımı sürüyorum. İkinci yufkayı üzerine serip tekrar yağ-su karışımı ile ıslatıyorum. Üçüncü yufkayı da üzerine serip onu da hafifçe ıslatıyorum. Üzerine kıymalı-patatesli içten serpiştirip alt uçtan başlayıp sıkıca sarıp rulo yapıyorum.
Dikdörtgen bir tepsiye uzunlamasına sıra sıra diziyorum. Üzerine biraz zeytinyağı kızdırıp döküyor ve kızgın fırında pişiriyorum.

1 yorum:

Kendimce dedi ki...

çıtır çıtır ne güzel olmuştur