Havalar ısındığından beri bende bir zeytinyağlı, bir sebze krizi başladı. Et obur olan eşime rağmen arada kaçamak yapıp kendime uyduruk bir kabak yemeği yaptım. Daha doğrusu bildiğimiz "kabak mücveri"nden yola çıkıp, "mücveri fırında yapsam daha hafif olur, bu sıcakta yağda kızarmış hiç çekilmez" den dönüp "evde kalan pilavı da değerlendireyim"de durdum. :-)
Uyduruk Mücver'in malzemeleri,
2 adet küçük kabak
1 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet dereotu (kabul abarttım ama ben dereotunu çok severim)
2 adet yumurta
Evde kalmış olan pilav (yaklaşık 2 servis kaşığı kadar)
Tuz, Kırmızı pul biber
Birde pişireceğiniz kabı yağlamanıza yetecek kadar zeytinyağıİşe kabakları rendelemekle başladım. Üzerlerine biraz tuz serpip elimle hafifçe ovuşturdum. Biraz öyle beklettim. Yanda gördüğünüz gibi kabaklar suyunu bırakıverdi. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp onu da az tuzla ovdum, çünkü hiç ön pişirme yapmadan hepsini birlikte fırına atacağım. Sonra kabakları avcumda sıkarak soğanların üzerine ilave ettim. İçine pilavı, kırmızı pul biberi ve 2 tane yumurtayı kırıp hepsini güzelce karıştırdım. Zeytinyağı ile tabanını ve tüm iç kenarlarını yağladığım cam kaba döküp 180 C'de 1-2 dk ısıtılmış fırına attım.
Sonuç mu ??
Oldukça yumuşak ama bir o kadar da lezzetli kabaklı pilavlı mücverimsi bişey oldu :-)) şaka bir yana gayet güzeldi.
İsterseniz içine lezzetli bir Beyaz Peynir veya İzmir Tulumu ufalayabilir, hatta üzerine de kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder